Çene Dolgusu (Jawline)

Çene estetiğinde en sık olarak tercih edilen uygulamalardan bir tanesi çene dolgusudur. Bu uygulama ile çenedeki asimetri, çukurluk, eşitsizlik gibi pek çok sorun düzeltilebilirken yüz şekline uygun olarak çene şekillendirme işlemi de gerçekleştirilebilir. Özellikle çene ucunun yüz görünümü üzerinde etkisi oldukça büyüktür. Çene ucunun belirgin olmaması veya olması gerekenden daha geride olması yüzde hoş olmayan bir görüntüye neden olarak burun, elmacık kemikleri veya alın gibi yüzün diğer kısımları olduğundan daha büyük gösterebilir. Bu sorunun ortadan kaldırılması için çene dolgusu uygulanabilir. Çene dolgusu, çeneye ilişkin pek çok sorunda sıklıkla kullanılabilen bir yöntem olmakla birlikte bazı durumlarda dolgu yeterli olmayabilir. Böyle durumlarda genellikle cerrahi operasyonlara başvurulmalıdır. Çenede şekil bozukluğu sorunu yaşayan bireylerin bir uzmana başvurarak muayeneden geçmesi ile hangi tedavi seçeneğinin uygun olduğu belirlenebilir. Hekim tarafından uygun görülmesi halinde çene dolgusu veya farklı estetik uygulamalar için gerekli planlamalar yapılabilir.

Çene Dolgusu (Jawline) Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu, temel olarak özel dolgu içeriklerinin çeneye enjekte edilmesi ile çenenin istenen görünüme ulaştırılması işlemidir. Dolgu ile düzeltilebilir nitelikte bir çene bozukluğu bulunan tüm bireylerde çene dolgusu uygulanabilir. Fakat 18 yaşın altındaki bireylerde ebeveynlerin yazılı onayı istenir. Bu işleme karar verilmeden önce yüz görünümü her açıdan değerlendirilmeli ve fotoğraflanmalıdır. Elde edilen fotoğraflar incelenerek ve birbirleri ile karşılaştırılarak yapısal bozukluklar tespit edilmeli, ardından dolguya karar verilmesi halinde enjeksiyon yapılacak alanlar belirlenmelidir. Bu dolgu içerikleri genellikle hiyalüronik asit içerir. Fakat bazı durumlarda sığır kolajeni veya hastanın kendi vücudundan elde edilmiş olan yağ hücreleri, biyobozunur polimerler ve kalsiyum hidroksilopatit gibi farklı dolgu malzemeleri de kullanılabilir. Sığır kolajeni kullanılarak yapılacak olan dolgulardan en az 1 ay önce, alerji testi uygulanmalıdır. Kullanılacak olan tüm dolgu malzemeleri Sağlık Bakanlığı’nın onaylamış olduğu ürünler olmalıdır. Çene dolgusu yapılmasına karar verilmiş olan hastalarda randevu tarihi geldiğinde hasta öncelikli olarak işlem hakkında bilgilendirilir. Çene dolgularında genellikle anestezi uygulanması gerekmese de bazı durumlarda özellikle de hastanın isteği halinde lokal anestezi sağlayan kremlerden yararlanılabilir. Anestezi işleminin ardından dolgu malzemesi küçük iğneler yardımıyla cilt altına enjekte edilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Birçok kişi, çene dolgusu prosedürlerini başlangıçta tahmin edilenden daha rahat bulmaktadır. Uzmanlarımız, mümkün olduğunca daha kolay bir prosedür için oldukça yetenekli ve hassastır. Çene dolgusu dikkatli bir şekilde uygulanır, bu nedenle işlem sırasında cildinizde yalnızca hafif bir batma hissedersiniz. Dolgu maddelerinin içinde anestezi vardır, bu nedenle çoğu hasta minimum rahatsızlık hisseder. Hasta tarafından istenirse uyuşturucu krem ​​de kullanılabilir.
Hyaluronik asit ile yapılan işlemlerde, estetik cerrah, dermatolog ya da medikal estetik uzmanı tarafından çene dolgusu yapılabilmektedir. Ancak çene dolgusu yağ enjeksiyonu veya kök hücre destekli yağ enjeksiyonu yöntemleri ile yapılacak ise sadece plastik cerrah tarafından yapılabilir.
Hyaluronik asit ile yapılan işlemlerde, estetik cerrah, dermatolog ya da medikal estetik uzmanı tarafından çene dolgusu yapılabilmektedir. Ancak çene dolgusu yağ enjeksiyonu veya kök hücre destekli yağ enjeksiyonu yöntemleri ile yapılacak ise sadece plastik cerrah tarafından yapılabilir. Çene dolgusunun kalıcılığı kişisel faktörler, kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi nedeniyle değişebilmekle birlikte 12 ila 15 ay arasında kalıcı olmaktadır. Ancak gerekli görüldüğü taktirde çene dolgusu tekrar uygulanabilir.
tr_TRTurkish